Kuka?


jooga-10Synnyin Damaskoksessa 5.10.1962. Isäni oli kuvataiteilija, äitini toimistotyöntekijä. Lähisukuuni kuului myös kirjailijoita, toimittajia ja poliitikkoja, joten voi sanoa, että synnyin kulttuuriperheeseen.

Tutustuin joogaan ensimmäistä kertaa 17-vuotiaana silloisessa kotimaassani Syyriassa. Siitä lähtien jooga on ollut osa elämääni. Olin seitsemäntoistavuotias myös, kun isäni kuoli. Se tietenkin vaikutti dramaattisesti elämääni.

Lähdin Syyriasta vuonna 1982 opiskelemaan stipendiaattina tietotekniikkaa Neuvostoliittoon. Asuin kaikkiaan viisi vuotta  Leningradissa. Halu oppia lisää joogaa ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan. Päätin seurata haluani ja niinpä vuosina 1987-1990  opiskelin joogaa Filippiineillä, Davaossa Tantra Yoga  Global Training Centerissä sekä lyhyinä periodeina Intiassa. Työskentelin samalla Filippiineillä vapaaehtoisena avustustyöntekijänä.

Joogaopintojen jälkeen toimin kansainvälisen avustusorganisaatio AMURTin  (Suomen osasto) koordinaattorina Venäjällä, kun  Neuvostoliitto oli hajonnut.  Tehtäviini kuului hoitaa elintarvikkeiden ja lääkkeiden jakelua Suomesta ja muualta Euroopasta Venäjälle.

Suomeen tulin aluksi töihin Frantsilan yrttitilalle, jossa tein monenlaisia työtehtäviä aina tehdastyöstä ja asiakaspalvelusta joogan opetukseen. Vuosina 1995-1997 suoritin  tutkinnon (International Marketing)  Valkeakosken Seudun Kauppaoppilaitoksessa, koska humanitääristen asioiden lisäksi olen aina ollut kiinnostunut myös yrittämisestä.

Olen kaikkien Suomen vuosieni aikana opettanut  joogaa  (oppilaitoksissa, opistoissa, työyhteisöissä). Tämän lisäksi työskentelin 2000-luvulla joitakin vuosia vahtimestarina Tampere-talossa ja viitisen vuotta arabian kielen opettajana Tampereen kaupungilla. Tuolloin aloitin myös puualan iltaopinnot. Lisäksi olen ajanut taksia, mm. inva-ja koulukyytejä.

Koska olen elänyt eri maissa (olen asunut Suomen lisäksi paitsi Syyriassa, myös Venäjällä, Filippiineillä, Turkissa, Intiassa ja Norjassa) ja tehnyt erilaisia töitä, voin sanoa olevani identiteetiltäni tamperelainen maailmankansalainen, jonka elämän pääjuoni on jooga ja sivujuonet vaihtelevat aina tilanteen mukaan.